Är det dyrt att samla på bilar?

6274904_stdOm du redan är bilägare vet du säkert att detta är förenat med stora kostnader. Här handlar det oftast om de dagliga kostnaderna som gäller underhåll, reparation och drivmedel samt skatt, försäkringar och besiktning. Om det är en bruksbil du har kommer du också att lida av den värdeminskning som hela tiden årligen sker på din bil. När du är den som samlar på bilar kommer du inte att ha någon värdeminskning på den, då denna är så pass gammal att det istället blir en värdeökning om bilen hålls i samma fina skick för varje år som går.

Du som samlar på bilar kommer dock att ha försäkringar och skatt samt alla andra kostnader att tänka på om du ska framföra den på vägarna under en del av året. Dessa kostnader är förvisso lägre när det handlar om samlarbilar och veteranbilar, men de finns fortfarande där och lurar i skuggorna. Nu är det dock inte bara det som kommer att kosta dig som samlar på bilar. Framför du din bil kan det bli så att du behöver hitta en del som har gått sönder och då kan denna del vara dyr och svår att få tag på. Det kan givetvis också vara dyrt att köpa dina samlarbilar.

Beroende på vilken typ av samlare du är kommer din hobby att vara förknippad med olika kostnader. Är du den som bara vill ha en veteranbil som du kan fixa till på egen hand genom att meka med den själv kommer du förmodligen billigast undan. Är du den som samlar på riktigt gamla veteranbilar i ekonomisk syfte kommer detta att kunna bli hur dyrt som helst. Här väljer du helt enkelt själv vilken samlare just du vill vara, baserat på ditt intresse och den ekonomiska situation som du har. Då kan det både vara dyrt eller billigt att samla på bilar.